çiçek2

20 Ocak 2014 Pazartesi

davet masaları


cumartesi misafirlerim vardı
7 yıl aynı apartmanda oturduğum kendilerini ailem gibi gördüğüm insanlar. Düşünün anahtarımı bırakır geldiğimde evimin işi varsa yapılmış, yemeği pişirilmiş bulduğum, hamileyken komşularımın tepsiyle yemeği getirip boşları götürdükleri, kızımı yıkadıkları  daha neler neler..
Özlüyorum onları ama Allahtan hala samimiyiz.
Gerçi hangi ortamda olduysam seveceğim insanlar nasip etti Allah bana çok şükür..
 

 
sonra ben yeni evlenen yeğenime misafirliğe gittim
mama tariflerim gelicek bir ara..
 

 
yine benim meşhur andırenalarım :) bu yıl çok yedim bu ilginç meyveden zaten ben de ilgincimdir. İnanın kırk yıl meyve yemesem kırk yıl aramam.Çok tatlı olsun isterim  ama limonu kabuğuyla yiyip suyunu içerim :) şimdi böyle de yazınca saçmaymışım sahiden ...

18 Ocak 2014 Cumartesi

sarhoş yolu şaşırdı :)



Yine hediye ördüğüm bir bebek hırkası. Sevgili Selim kardeşimin bebeği olacağını öğrendiğimde başladığım çabucak ve zevkle ilerleyen , Allah nasip ederse bir kaç parça daha bir şeylerle İzmir' e yollanacak. Bebeğin cinsiyeti belli olsun da. Ama benim içimden kız geçiyor hayırlısı artık..


yakından bakın



Nako pırlanta beyaz 3 taneden çıkıyor.3 numara tahta şişle ördüm.

Size örneği  ( sarhoş yolu şaşırdı) anlatmaya çalışayım.
Arkası 40 çiftle başlanır ve 1 düz 1 ters lastik yapılır.Örneğe başlarken 1 ilme boş alınır(ilk ilme) , 2. ve 3. ilme içten alınarak kesilir ve arttırılır. Sonuna kadar kes arttır şeklinde yapılır. Arka tarafın örneği de aynı şekilde yapılır. Bu örnekte dikkat edilmesi gereken ne yaparsak yapalım çift ilmek olmalıdır.

ÖNLERİ:
22 çift ilmekten yaptım ve iki önleri de aynı şişte ördüm. Kolları düşük kol olduğundan kol kesimi yapmadığımdan gayet kolay oldu. 16 tane ilmeği direk keserek yaka yaptım gerisini omuza ayırdım.

KOLLARI:
Kollarını yapmak için omuzdan dikip ilmek alarak kol manşetlerine kadar 5 yerde 1 er 1 er keserek bitirdim.Kolun geniş yerinden alınan ilmek sayısı 60 tane idi.

İnşallah anlatabilmişimdir.

Bebeğimiz sağ sağlim kullansın inşallah.

15 Ocak 2014 Çarşamba

Karikatür




ne  güldüm
oğlumun performans ödevi
konu: Kötü söyleme eşine, ağu katar aşına.Karikatürize edilecek.
Oğlumun karikatürü bu, diyaloglar da şöyle;
Kadın ''mutlu yıllar sana, mutlu yıllar sana, mutlu yıllar, mutlu yıllar, mutlu yıllar sana''
Erkek '' yıllardır iğrenç yemeklerinden sonra Allah bilir bu pastaya zehir koymuşsundur ''
ama dikkat edin kadının arkasına sakladığı da fare zehiri hah ahaaaaaaaaaa 


12 Ocak 2014 Pazar

Kandil



Kandiliniz mübarek olsun ALLAH Peygamberimiz hürmetine bizleri affetsin Amiin..

11 Ocak 2014 Cumartesi

ALLAH yazısı !



İlk defa rastladığım ve kendi gözlerimle şahit olduğum  bir şey bu. Belki makinamın profesyonel olmadığındandır çok gösteremedim size ama ben gördüm ALLAH (C.C.) yazıyordu. Rabbim her yerdesin.



Bunu ve içimden gelen resimleri sizlerle paylaşmak istedim. Hafta sonunuz güzel geçsin dileklerimle..














4 Ocak 2014 Cumartesi

en güzel pizza


PİZZA
500 gr. un (ben göz kararı yaptım 3 -3,5 su b. kadar)
250 ml (1-1,5 Su b.) ılık su
1 paket instant maya
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. şeker
 üzerine
2-3 domates
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ
1 kaşık kekik
biber, mısır, zeytin, sucuk
kaşar p. rendesi
Yapılışı
*un,tuz,şeker,maya,sıvıyağ,ılık su ile hamur yapılır kabarması için bekletilir.
*rendelenmiş domatesleri, salçayı, sıvı yağı,az tuzu,kekiği karıştırın, zeytini, biberleri hazırlayın, kaşarı rendeleyin.
*Yağlanmış tepsiye kabarmış hamuru elinizle iyice yayın. Üzerine domatesli sosu dökün ve yayın sonra kaşar hariç diğer malzemeleri koyun en son kaşar serpiştirip önceden ısıtılmış 200 d.fırında pişirin.

Ben yanına kısır yapıp bir öğün olarak geçiştirdim. 





Her zaman o kadar maharetli olamıyorum doğrusu bu sabah olduğu gibi ct. kahvaltısına hazır kıymalı pide alıveriyorum oysa akşam hamur mayalayabilir sabah kendim temiz temiz yapabilirdim (laf olsun diye söylüyorum cuma akşamı işten pili bitmiş eve gelip aşağıda gördüğünüz sigara böreklerini sarıp ki yufkaları almış bulundum 10 tanecik bide hamur mu yoğurucam boşverin şekerler :p ) 



Şükürler olsun ALLAH a ALLAH bereketini versin. Tüm ihtiyaçlılara, açlara, açıkta kalanlara, muhtaçlara merhamet etsin AMİİN.. Dilerim güzel hafta sonlarınız olur. Ben de sevgiliyi kandırabilirsem yarın pazar gezmesi yapabilirim :) 

1 Ocak 2014 Çarşamba

kolay oyalar ve kolay bereler



bunları zevkle ve kısa sürede yaptım çünkü sevdiğim insanlara hediyeydi. Eflatun komşuma, turuncu eltime, gül kurusu kayınvalideme.
Nasıl olmuşlar..

 Berelerden tam 5 tane yaptım + 1 şu an yapılıyor. Küçük tatlı mirzaya :)



119 ilmek başlanıyor bir karış bir parmak kadar örülüyor (kaç sıra olduğunu söyleseydim daha iyi olurduda ah şu üşenmem olmasa :)
yalancı selanik örneği 3 ters 1 düz olarak bir sıra örülür, arkasına geçtiğimizde o 3 tersin ortasındakini düz yapıp devamında 3 ters 1 düz olarak devam edin.